Elementen van een Feelgood Garden

DE ENERGETISCHE ELEMENTEN VAN EEN FEELGOOD GARDEN
Een FeelGood Garden is niet zo maar een tuin: het is je eigen paradijs met een ontspannen sfeer waar stoorzenders geen vat op hebben en waar balans de boventoon voert. Bij LipsGroen weten we als geen ander hoe we deze balans kunnen creëren. Wij weten immers aan welke voorwaarden  een energetische tuin moet voldoen en welke elementen we daarvoor kunnen gebruiken.


DE OER-ENERGIE VAN VERSTEEND HOUT
Versteend hout is miljoenen jaren oud. Dat zie je niet alleen, dat kun je ook voelen. Het hout is zo goed geconserveerd, dat de structuur nog steeds herkenbaar is. Prachtig om te zien met bijzondere eigenschappen: het maakt een sterke verbinding tussen aarde en kosmos, geeft je vaste grond onder de voeten en zorgt ervoor dat je je thuis voelt.

DE BESCHERMING VAN EEN WILGENCIRKEL
De vervlochten wilgen in een wilgencirkel zien er niet alleen mooi uit, het geeft ook een sterke gronding. De cirkelvorm zorgt ervoor dat je je beschermd voelt zodra je er binnenstapt. De ondergrond heeft veel invloed en verdient dus extra aandacht. Kleischelpen of lavakorrels zijn bijzonder geschikt vanwege de grondende en standvastige eigenschappen.


SPIEGELEND WATER
De weerspiegeling van water staat symbool voor de diepere lagen van je eigen ik. Hoe stiller het water, des te groter het spiegeleffect. Water is van levensbelang, geeft rust en versterkt positieve energie. Bovendien trekt een ondiepe waterloop veel dieren aan, wat zorgt voor gezellige roering in de tuin. Dit element mag dus niet ontbreken in een FeelGood Garden. Geen ruimte voor een vijver in je tuin? Dan is een flowform een goed alternatief.


WENTELEND WATER

Water fascineert. Flowforms versterken de bijzondere energie van water. De schalen hebben de vorm van een lemniscaat waardoor het water op een natuurlijke manier stroomt. Het geluid, de energie en de aanblik van een waterloop vormen een essentieel onderdeel van een energetische tuin.


OERDEGELIJK EIKENHOUT
Eikenhout, het symbool van duurzaamheid, is oerdegelijk en bijzonder gevoelig voor energieën. Het gaat een verbinding aan met andere elementen en maakt een energetisch geheel van de omgeving. Eikenhout fungeert dus als een soort natuurlijke lijm en kan in een FeelGood Garden op allerlei manieren worden verwerkt. Door bijvoorbeeld een stapelwand van gespleten houtblokken te maken wordt een afscherming gecreëerd die de energiestromen filtert en negatieve energieën tegenhoudt. En het is nog mooi ook.


GRANIET
Graniet bevat veel silicium en is uitstekend geschikt om (positieve) informatie op te slaan en door te geven. In een FeelGood Garden worden vaak keitjes van graniet en granietbanden gebruikt. De combinatie met een schelpenvlak of –wand zorgt voor evenwicht. Schelpen zijn namelijk opgebouwd volgens de gulden snede en hebben een harmoniserende werking.


Essentiële vormen

DE GULDEN SNEDE
De gulden snede staat voor harmonieuze verhoudingen oftewel gelijkvormige vlakverdeling. Een geometrische vorm die overal om je heen te vinden is: in de architectuur, in je gezicht, in de lengte van je vingerkootjes, bij groenten zoals bloemkool en bij allerlei andere planten. En dus ook in een FeelGood Garden.
De gulden snede is een essentiële vorm die veel invloed heeft en rechtstreeks verband houdt met onder meer de reeks van Fibonacci, de levensbloem, de ellips, het vierkant en niet te vergeten yin en yang.  Net als water is de gulden snede een essentieel element in een FeelGood Garden.


OVAAL OF VIERKANT
Ellipsvormige borders (ovalen) zorgen voor rust en een ruimtelijke aanblik. Het is een krachtige vorm die geruisloos overgaat in het geheel. Een vierkant sluit een ruimte af: de grenzen zijn veel duidelijker. Het biedt privacy maar beperkt de ruimte. Kies je voor vierkant, dan kies je voor het aarden wat ook gevolgen heeft voor de borders: die gronden namelijk beter.


GINKO BILOBA, EEN LEVENDE LEGENDE

De Japanse notenboom, de Ginko biloba, is een levende legende en mag in een FeelGood Garden eigenlijk niet ontbreken. Deze bijzondere boom hoort tot een van de oudste boomsoorten ter wereld en kan 3000 jaar oud worden. De Ginko is het symbool van eenheid, van tegenstellingen, hoop, gezondheid en schoonheid. Bovendien vormt het een pantser tegen negatieve invloeden van het moderne leefmilieu. Als je de stam vastpakt, voel je dat de boom warmte uitstraalt. Een Ginko op het terras in combinatie met graniet en water zorgt voor balans.


HET LANGE VERLEDEN VAN DE METASEQUOIA GLYPTOSTROBOIDES

Net als de Ginko heeft de Metasquoia een lang verleden en is daarom een uitstekend bindmiddel tussen aarde en kosmos. Als je ze in de vorm van een levensbloem plaatst, heeft de boom een grondende werking: er ontstaat dan een sterk energieveld waarin je je batterij weer kunt opladen.


BEUK EN BAMBOE

Een haag of afscherming van beuk of bamboe houdt negatieve invloeden tegen en laat alleen door wat goed is. Roodbladige beuken neutraliseren wateraders en breuklijnen. Net als andere planten met een holle stengel zorgt bamboe voor een energetische koppeling tussen aarde en kosmos.