Flowform: De energie van water

Water stroomt, is vloeibaar en veranderlijk. Water is speels, flexibel en overal, ook in onszelf. Het geluid van kabbelend water geeft positieve energie: het klinkt gezellig, is rustgevend en heeft een goede invloed op al wat leeft. Daarom is water in elke energetische tuin een belangrijk element. Is je tuin te klein voor een vijver, dan zijn onze flowforms een prima alternatief.

POSITIEVE ENERGIE VIA FLOWFORM

Een flowform geeft positieve energie en is een van de elementen die een energetische tuin in evenwicht brengt. De waterschaal in de vorm van een lemniscaat wekt bijzondere stroming op: van links naar rechts, van rechts naar links en dan naar beneden. Een lemniscaat, ook wel een liggende acht genoemd, staat in de getallenleer bekend als het symbool voor harmonie, oneindigheid en eeuwige beweging. De ritmische beweging van het water en de manier waarop het door de schaal stroomt is vergelijkbaar met de energiestromen in ons lichaam. Het roept onbewust herkenning op en dat geeft rust. Net als het kabbelende geluid dat doet denken aan een meanderend beekje.

MODELLEN FLOWFORM

Een flowform wordt niet zomaar ergens in de tuin geplaatst. Daar wordt goed over nagedacht, gewoon omdat de juiste plek het beste resultaat geeft. Er zijn allerlei verschillende modellen, zodat er altijd wel eentje te vinden is die precies bij jou en je tuin past.

Geschakelde schalen
De waterschalen zijn met elkaar verbonden wat een rustiek effect geeft.

Ovale flowform
De ovale cirkel, het ei, staat onder meer symbool voor de kosmos, geboorte en nieuw leven dat onbegrensde mogelijkheden biedt.

Pape schalen
Deze waterelementen zijn verkrijgbaar in de vorm van een platte schaal of bolmodel. Een sieraad voor de tuin.

Flowform voor binnen
Voelt het binnen niet helemaal lekker en wil je de energiestroom binnenshuis optimaliseren, dan kun je ook een flowform in je huiskamer zetten. Het is belangrijk een goede plek voor de schaal te vinden. Lijkt je dat lastig, zet de schaal dan eens op verschillende plaatsen en voel wat het met je doet. Ga vooral op je intuïtie af maar blijf wel praktisch. De schaal mag geen sta-in-de-weg zijn: het is juist de bedoeling dat je er van kunt genieten.