Zorgeloos genieten

Het tuinontwerp is helemaal naar je zin en past precies bij jou, je huis en je omgeving. De offerte is goedgekeurd en dus is het hoog tijd voor de volgende stap: de aanleg!


EEN GOEDE VOORBEREIDING, HET HALVE WERK
Bij LipsGroen bereiden we alles goed voor, zodat we planmatig te werk kunnen gaan. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over eventuele vergunningen: als je wilt, vragen we ook die voor je aan. Zo kun je straks zorgeloos genieten van je FeelGood Garden. Bovendien nemen onze vakkundige hoveniers desgewenst al het werk uit handen: van het grondwerk tot de aanleg van vijverpartijen, van bestrating tot beplanting. Werkzaamheden die buiten ons vakgebied vallen, zoals het aansluiten van elektriciteit, besteden wij in overleg uit aan betrouwbare collega’s. Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Een energetische hovenier werkt vanuit het principe dat alles in en om de tuin energie geeft, positief of negatief. Door een juiste afstemming van techniek en materialen worden al deze energieën met elkaar in evenwicht gebracht. Dat doen we door bij de aanleg materialen, vormen, kleuren en planten op elkaar af te stemmen, met als basis een goede bodem. Daarom besteden we daar extra aandacht aan. Desnoods maken we een bodemanalyse om helemaal zeker te zijn. Het is immers de basis van jarenlang genieten.


ALLES OP EEN RIJTJE

 • Het tuinontwerp is in goede aarde gevallen en de offerte goedgekeurd.
 • Wij stellen een werkvoorbereiding op waarin alle werkzaamheden stap voor stap worden ingepland, van grondwerk tot beplanting en het plaatsen van een schutting of pergola.
 • We maken een afspraak en prikken samen met jou een datum waarop onze hoveniers aan de slag kunnen.

Aan de hand van het ontwerp en het beplantingsplan gaan we de Feelgood Garden realiseren.

 • Inmeten
  We meten de tuin in zodat we precies weten waar alles moet komen: het terras, de borders, bestrating, vijver en belichting.
 • Afvoeren
  Alles wat niet meer wordt gebruikt voeren we af.
 • Grondwerk
  De tuin wordt gespit en bemest zodat de nieuwe aanplant straks goed kan aarden.
 • Beregening en bekabeling
  De leidingen voor beregening en verlichting worden netjes weggewerkt. Ook de waterafvoer wordt geregeld.
 • Bestrating, vijvers, schuttingen en tuinhuisjes
  Het terras, de vijver en de paden worden aangelegd, de flowforms krijgen een plek, muurtjes worden gemetseld en het tuinhuisje en de schutting worden geplaatst. Langzaam maar zeker begint het tuinontwerp te leven.
 • Beplanting
  De bomen en planten krijgen hun vaste stek. We zetten de puntjes op de i en kijken samen nog even alles na zodat het zorgeloos genieten kan beginnen.

WAAR WERKEN WIJ?

Onze tuinen zijn vooral te vinden in de driehoek Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven. Maar we werken door heel Noord-Brabant, Gelderland en zelfs daarbuiten. Want je lekker voelen in je tuin kent geen grenzen.