Floriade – De internationale beurs

De Floriade is een internationale tuinbeurs voor zowel zakelijk als particulieren. We hebben een uitnodiging van de Floriade mogen ontvangen omdat LipsGroen hoveniers als bedrijf een bepaalde visie en beleving heeft met de tuin die de Floriade aansprak. De tuin is gemaakt vanuit de Feelgoodgarden gedachte. Wij hebben deze tuin speciaal ontworpen en aangelegd voor de Floriade in 2012. Deze tuin is een jaar lang te zien geweest op de beurs.

Wat maakt de Floriade tuin zo bijzonder?

De wens vanuit de Feelgoodgarden gedachte was om te laten zien wat de natuur en een tuin voor een mens kan betekenen. Door middel van soorten beplanting en vormen van de border kan dit invloed hebben op ons gedrag en beleving in de tuin. In de tuin is met verschillende vormen, hoogtes en materialen gewerkt. Denk aan materialen als beton, graniet, water en hout. Deze materialen hebben invloed op de omgeving van de tuin. Als LipsGroen hoveniers zoeken wij naar een balans die zowel voor de plek als voor de personen het beste past.

De bomen in deze tuin voor de Floiade zijn Metasequioa. Deze boom is een van de 5 oerbomen. Hij is herkenbaar aan zijn vorm en de bast die zacht is. In het Nederlands wordt hij ook wel de watercipres genoemd. Door de bomen in een cirkel te zetten krijg je als je er middenin staat een verbinding tussen de lucht en de aarde. Een beleving die zeer werd gewaardeerd door de bezoekers van onze tuin.

Zorg voor voldoende kleur en water in de tuin.

Een ander sterk punt aan deze tuin is het vele kleurengebruik in onze plantenborders. Door de juiste soorten te gebruiken in combinatie met bloembollen heeft u van eind maart/begin april tot laat in het jaar veel kleur in de tuin.

In de tuin zijn ook 3 waterelementen gebruikt. Twee van de drie waterelementen zijn ontwikkeld door onszelf. Een daarvan is de watergoot. Deze heeft een spiegeld effect, waardoor de tuin voor het gevoel verlengd wordt. Leuk detail zijn de beeldjes die op de watergoot staan. Het andere waterelement is van metaal. Deze is in een nier vorm ontwikkeld. Door de vorm ziet u dat de cirkels van het water door elkaar lopen. Dit is omdat de vorm en de waterbeweging in harmony zijn. Het derde waterelement is een flowform. Een flowform heeft een bijzondere vorm. Doordat deze vorm erin zit geeft hij het water een lemniscaatvorm mee. Hij drukt als het ware het water van de ene bek naar de andere. Deze waterbeweging is zeer rustgevend.

Leveranciers

Tuinhuis en Pergola
Houthandel van der Heijden Heesch

Bestrating abc klinker
Galaton Wijchen

Bronzen beeldjes
Jet van Zijl