LipsGroen Hoveniers

LipsGroen Hoveniers is op 1 oktober 1979 opgericht door Wim Lips in Odiliapeel. Opgegroeid op de boerderij was hij altijd al met plantjes bezig. Na zijn studie heeft Wim een paar jaar ervaring opgedaan om vervolgens zelf te starten met zijn passie voor ontwerpen en aanleggen van tuinen. In 1984 kochten ze de boerderij in Nistelrode waar het bedrijf groeide en Wim zich nog uitsluitend bezig hield met het ontwerpen en het aannemen van tuinen.

Op allerlei gebied studeerde hij tussen de bedrijven door verder in het management, van tuintechnicus, tot verdere specialisaties in het ontwerpen van tuinen. Dit alles om een mooi bedrijf neer te zetten met tuinen die aansluiten bij de wensen en behoeftes van de klanten. Er kwamen meer medewerkers, waarvan nog steeds ieder de ruimte krijgt voor zijn eigen kwaliteiten. De een is een specialist in tuinonderhoud, de ander vindt de aanleg van kleinere tuinen prettig of heeft juist liever hele grote uitdagende projecten. Door de omvang van het bedrijf zijn er zo ook doorgroei mogelijkheden voor beginnende hoveniers. Tijdens de groei kwam er op kantoor ook meer ondersteuning. In het begin voor de offertes en de planning, wat uitgroeide naar een bedrijfsleider en een calculator/projectleider en een fijne administratieve kracht.

Zoon Bram kwam na zijn studie in het bedrijf werken, waar hij eerst alle takken van het bedrijf heeft doorlopen. Van onderhoud, naar kleine aanleg via grote projecten naar het ontwerpen toe. Aan stoppen denkt Wim nog niet en blijft als ontwerper actief binnen het bedrijf. Wel heeft Wim, na 40 jaar het bedrijf in alle vertrouwen aan Bram overgedaan. Samen met Bram zorgt hij voor de ontwerpen en bespreking ervan, maar daarna laat hij het aan Bram en zijn team over.

Bram heeft met veel toewijding het bedrijf overgenomen en is blij met de steun van alle collega’s. Met zijn eigen visie en missie is hij aan de slag gegaan om het hoveniersbedrijf in de toekomst verder uit te bouwen.

Onze projecten

Met onze projecten willen we laten zien welke tuinen wij hebben ontworpen, aangelegd, gerenoveerd of hebben onderhouden.
We hebben de projecten onderverdeeld in kleine-, middelgrote-, grote- en daktuinen. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw droomtuin?
Bekijk dan onze projecten. 

Ons team aan hoveniers

Elke hovenier bij LipsGroen Hoveniers heeft liefde voor tuinen. Of ze nu een tuin moeten aanleggen, renoveren of onderhouden, ze hebben er veel passie voor. Onze medewerkers leren kennen? Neem hieronder contact met ons op. 

Neem vrijblijvend contact met ons op